Guide: 8 tips til at spare mobildata på ferien

Her er de 8 bedste råd til at spare data på din telefon, når du roamer i udlandet.
Når du er i udlandet, og du har roaming aktiveret, kan dit dataforbrug hurtigt løbe løbsk, hvilket kan resultere i, at du bruger al din inkluderede EU-data alt for hurtigt.

Vi har nogle smarte tricks til at holde dit dataforbrug under kontrol, uanset om du udforsker en pulserende storby, hører lydbog i strandkanten eller sipper kølige drinks ved poolen.

  Sparetips til når du roamer

 • Gå til "Indstillinger" > "Generelt" > "Opdater i baggrunden" og vælg "Wi-Fi". Nu er du sikker på, at alle dine apps ikke bruger data i baggrunden, uden at du er forbundet til et Wi-Fi-netværk.

 • Forbind til Wi-Fi-netværk på hoteller, restauranter og caféer. Skal du uploade et par lækre feriebilleder, så vent til du alligevel sidder på en café eller restaurant med Wi-Fi.

 • Deaktivér automatisk synkronisering af apps som mails, sociale medier og billeder for at reducere dataforbruget.

  Er der gang i indbakken, selvom du er på ferie, så kan du iPhone gå til "Indstillinger" > "Mobilnetværk". Scroll ned til ”Mobildata” og vælg de apps fra, som du ikke ønsker skal bruge mobildata.

 • Forbered dig på turen ved at downloade musik, film og kort til offline hjemmefra. Hos stort set alle streaming services, er det muligt at downloade indhold. Gør det inden du tager på din rejse, så du har det til rådighed, når du er offline.

 • Undgå automatiske app-opdateringer ved at gå til "Indstillinger" > "App Store". Slå "Appopdateringer" fra.

 • Slå automatisk afspilning af videoer fra på dine sociale medier fx Facebook. Det er en rigtig data-dræber! På den måde vil du undgå at spilde værdifulde megabytes på videoer, du ikke engang ønskede at se.

  På Instagram > Vælg profil nederst i højre hjørne > Tryk dernæst på profilindstillinger i øverst i højre hjørne (tre streger) > Vælg herefter "Indstilling og privatindstillinger" > Scroll ned og vælg "Dataforbrug og mediekvalitet" > Slå "Brug færre mobildata" til.

 • For at spare data kan du downloade offline-kort i Google Maps, før du rejser. Gå ind i appen og tryk på dit profilbillede øverst i højre hjørne og vælg > "Offlinekort". Tryk dernæst på > "Vælg et kort selv." Justér kortet og tryk derefter > "Download".

 • Hvis du går i "Indstillinger" > "Mobilt netværk" og scroller ned i bunden, kan du vælge > "Nulstil statistik". På den måde kan du holde styr på dit forbrug, mens du opholder dig i EU/Storbritannien. Vi holder dig naturligvis også løbende informereret på mail og SMS.

Copyright © 2022 by Flexii (Hi3G Denmark ApS) All rights reserved Fadet 4, 1799 København V CVR: 26123445

Mobilabonnementer
Priser og EU-lande
Mit Flexii