Roaming: Hold forbindelsen på din ferie

Roaming giver dig frihed til at bruge din mobiltelefon til opkald, beskeder og internetforbindelse, uanset hvor du befinder dig i udlandet. Men vent! Før du styrter ud på dit eventyr, så læs liiiiige vores guide.

Mobildata er din trofaste følgesvend på dit eget lands netværk, mens roaming er din tryllestav, der kobler dig til et andet lands mobilnetværk. Uanset om du skal streame dine yndlingsserier på en lækker strand eller holde kontakten med vennerne på en bakketop, så vil roaming sørge for, at du forbliver forbundet til internettet.
HUSK: Afhængigt af dit abonnement varierer den mængde data, du kan bruge i udlandet.

Hvad jeg skal jeg være opmærksom på, når jeg roamer?

Når du dataroamer, bruger du mobildata på et andet mobilnetværk end dit ”eget”.

1. Tjek hvor meget data du har inkluderet i dit EU-abonnement. Du kan altid finde det på Mit Flexii.

2. Vær opmærksom på dit forbrug. På din iPhone kan du under "Indstillinger" > Vælg "Mobilnetværk" og scroll ned til hvor du finder "Mobildata". Her finder du ”Roaming i denne periode”. Her kan du holde styr på dit dataforbrug, når du bruger data i udlandet. Vi giver dig selvfølgelig også besked, hvis du er ved opbruge din EU-data.


Hvis du gerne vil spare på dit dataforbrug, så læs vores guide til at spare på dit dataforbrug på ferien.


  Guide til roaming

 • Roaming er den teknologi, der giver dig mulighed for at bruge din mobiltelefon til opkald, beskeder og transmittere data, når du befinder dig uden for dit eget lands netværk. Roaming betyder groft oversat ”strejfe”. Så for at det ikke skal blive for teknisk, så ”strejfer” din mobilnetværksforbindelse et andet netværk, i det land du befinder dig i.

 • iPhone:

  1. Gå til "Indstillinger"

  2. Vælg "Mobilnetværk"

  3. Tryk på "Indstillinger til data"

  4. Slå "Dataroaming til/fra".

 • Det er vigtigt at vide, hvornår du skal slå roaming fra, for at undgå at bruge unødvendig data. Når du er uden for dit eget lands netværk, og roaming er aktiveret, bruger din mobiltelefon det udenlandske netværk, hvilket betyder at hver gang du bruger internettet, så tæller det som roaming.

  Du kan overveje at slå roaming fra, når du har brug for at spare på din data. Brug kun mobildata, når det er nødvendigt, og sørg for at bruge Wi-Fi, når det er tilgængeligt.

 • Roaming er ikke det samme som mobildata, selvom de ofte bruges i forbindelse med hinanden. Mobildata refererer til den forbindelse, du bruger til at få adgang til internettet, bruge apps og sende SMS'er, mens du er på mobilt netværk.

  Roaming er den ekstra service, der tillader dig at bruge din egen mobiltelefon, når du er uden for dit eget netværksområde og kobler til et andet lands mobilnetværk, såfremt du har et EU-abonnement. Det betyder, at selv når du er i udlandet, kan du stadig bruge mobildata, opkald og beskeder, men det kan komme med ekstra omkostninger, da det bruger det udenlandske netværk.

 • Med et EU-abonnement fra Flexii har du minimum 20 GB i EU. Du får automatisk besked fra os i en SMS, når du har brugt 80% og 100% af din inkluderede EU-data.

Copyright © 2022 by Flexii (Hi3G Denmark ApS) All rights reserved Fadet 4, 1799 København V CVR: 26123445

Mobilabonnementer
Priser og EU-lande
Mit Flexii